Fix - Session Timeout after some seconds in umbraco installation

Problem statement


  • Umbraco installation is throwing 401 error while uploading images.
  • Umbraco installation works fine in local computer but after deployed to web server, the website is redirecting to login screen within few seconds.

An error at console


GET http://example.com/umbraco/backoffice/UmbracoApi/Authentication/GetRemainingTimeoutSeconds 401 (Unauthorized) angular.min.js:106(anonymous function) angular.min.js:106o angular.min.js:102g angular.min.js:100i angular.min.js:79i angular.min.js:79(anonymous function) angular.min.js:80e.$eval angular.min.js:92e.$digest angular.min.js:90e.$apply angular.min.js:92safeApply umbraco.services.js:58(anonymous function) umbraco.services.js:6773(anonymous function) angular.min.js:108e angular.min.js:31(anonymous function 

Solution


  1. Make sure that your web hosting provider supports Full Trust Hosting.
  2. Enable 32 bit application support for Umbraco website.  If you are AccuWebHosting's Windows Shared Hosting customer, you can submit the support ticket from client area to enable 32 bit application pool.
  3. Make sure that website's web user has necessary permissions.

  • 0 Users Found This Useful

Was this answer helpful?

Related Articles

How do I fix HTTP Error 404 on my website?

Following are some of the most common reasons and solutions of 404 error. You might be typing...

Error 1503: Error while restarting MySQL service on Windows server

You may need to restart MySQL services from Services on Windows server. While restarting service,...

Error 80004005 The Microsoft Jet Database Engine Cannot Open the File

Following are the possible causes of this error: This error usually occurs when database file or...

Various Outlook/Outlook Express Error Codes

Error Code Description 0x800CCCF4 HTTPMail Your outlook settings may...

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e10' [Microsoft][ODBC Microsoft Access 97 Driver] Too few parameters. Expected 1

This error occurs because the field name that you used in the query syntax does not exist. Often...