Fix - Session Timeout after some seconds in umbraco installation

Problem statement


  • Umbraco installation is throwing 401 error while uploading images.
  • Umbraco installation works fine in local computer but after deployed to web server, the website is redirecting to login screen within few seconds.

An error at console


GET http://example.com/umbraco/backoffice/UmbracoApi/Authentication/GetRemainingTimeoutSeconds 401 (Unauthorized) angular.min.js:106(anonymous function) angular.min.js:106o angular.min.js:102g angular.min.js:100i angular.min.js:79i angular.min.js:79(anonymous function) angular.min.js:80e.$eval angular.min.js:92e.$digest angular.min.js:90e.$apply angular.min.js:92safeApply umbraco.services.js:58(anonymous function) umbraco.services.js:6773(anonymous function) angular.min.js:108e angular.min.js:31(anonymous function 

Solution


  1. Make sure that your web hosting provider supports Full Trust Hosting.
  2. Enable 32 bit application support for Umbraco website.  If you are AccuWebHosting's Windows Shared Hosting customer, you can submit the support ticket from client area to enable 32 bit application pool.
  3. Make sure that website's web user has necessary permissions.

  • 0 Users Found This Useful

Was this answer helpful?

Related Articles

How to Fix Runtime Error on Website with SDF Database?

Problem Statement Runtime error on website having Database on SDF file. Solution Start IIS...

Google has reported my website as “Reported Attack Page", what should I do now?

When you try to browse your website or its URL, web browser may show you “Reported Attack Page”...

How to emulate register_globals in PHP 5.4

During our recent Linux server migration task, we faced following strange issue: Some websites...

Error 1503: Error while restarting MySQL service on Windows server

You may need to restart MySQL services from Services on Windows server. While restarting service,...

Server Error in '/' Application in WebsitePanel :: Windows Server 2003 VPS

You may receive the following errors when running WebsitePanel installed on Windows 2003 server:...